Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Lourdes > ‘Op Tocht’-special over bisdombedevaart naar Lourdes

‘Op Tocht’-special over bisdombedevaart naar Lourdes

omslag-op-tocht-05-2012-b

De mei-editie van bisdomblad ‘Op Tocht’ blikt uitgebreid terug op de succesvolle tweede bisdombedevaart naar Lourdes (28 april-5 mei). Per dag brengt de special verslag uit van deze bijzondere pelgrimage – uiteraard voorzien van vele foto’s. Losse nummers zijn te bestellen via de webwinkel van deze site.

“Het rode leger.” Zo omschreef één van de ruim 1.500 Lourdespelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht gekscherend de groep Utrechtse bedevaartgangers, die in Lourdes zeer herkenbaar waren aan hun rode sjaals. De 1.500 rode bisdomsjaals zorgden voor een herkenbaar teken van eenheid – en onderlinge eenheid en saamhorigheid was naast persoonlijke geloofsgroei één van de doelen van deze bedevaart die als inhoudelijk thema had ‘Met Bernadette de rozenkrans bidden’. De volgende bisdombedevaart naar Lourdes werd aan het eind van deze editie bekend gemaakt: in 2015.

Dat zijn de beginwoorden van de tien pagina’s tellende special over de bisdombedevaart, waarin onder meer de Lichtprocessie en de Internationale Hoogmis aan bod komen. Ook het kinder-, tiener- en jongerenprogramma krijgt de nodige aandacht. Daarnaast bevat de special enkele korte interviews met bedevaartgangers.

Verder in deze ‘Op Tocht’: een artikel over ‘Ariëns Katholieke Studenten Enschede’, restauratienieuws uit Baarn, een diaconale bijdrage over ‘De bron van goed (samen)leven’ en de column van de kardinaal: ditmaal over hoe we door het bidden van de rozenkrans en het overwegen van de Geheimen (hij gaat met name in op het tweede Geheim van het Licht) “de smaak te pakken kunnen krijgen van het levensritme dat alleen God kan geven.”

Klik hier om dit nummer ‘Op Tocht’ te bestellen (€ 2,50 excl. verzendkosten).

omslag-op-tocht-05-2012

Tags: