Naar de bronnen van het vroeg-christelijk geloof

7-daagse bedevaart naar Ierland

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert van 9 t/m 15 juni 2020 een bedevaart naar Ierland. Dit groene land staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie. Missionarissen uit Ierland verkondigden het geloof op het Europese vasteland, één van de bekendste is de nationale heilige Sint Patrick. Maar ook ‘onze’ St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en ons Aartsbisdom Utrecht, verbleef 13 jaar in een Iers klooster voordat hij hier met elf medemonniken het geloof in Christus en het Evangelie kwam brengen. De bedevaart wordt begeleid door mgr. Woorts en vicaris Cornelissen.

De pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht gaan met deze bedevaart naar plekken waar het christelijke geloof in West Europa zijn wortels heeft. Het is een actieve bedevaart met de nodige wandelingen, deelnemers moeten goed ter been zijn.

De kosten per pelgrim zijn € 1279,00 (toeslag eenpersoonskamer € 215,00). De bedevaart wordt georganiseerd en begeleid door VNB en het Aartsbisdom Utrecht.

In de ochtend vliegt u met Aer Lingus van Amsterdam naar Dublin, de hoofdstad van Ierland. Vanuit deze stad begint uw bedevaart door het mystieke Ierland. In Dublin bezoekt u onder andere St. Mary’s Pro Cathedral, de Book of Kells en St. Patrick’s Cathedral. U reist via Glendalough en het klooster van Clonmacnoise naar Knock, waar u een uitgebreid bezoek aan het Heiligdom brengt. Vervolgens reist u naar de heilige berg van St. Patrick en viert u de Eucharistie. Vanuit Knock reist u via de Cliffs of Moher naar Killarny. Na een bezoek aan St. Mary’s Cathedral gaat u naar de Gallarus Oratory in Dingle. Op de laatste dag bezoekt u in de ochtend Killarney en de Ring of Kerry en vliegt u aan het einde van de middag terug naar Nederland vanuit Cork. Uiteraard vieren we elke dag samen de Eucharistie.

Klik hier voor de folder van deze bedevaart.

Meer informatie/aanmelden:
– Aartsbisdom Utrecht, Ben Lokate, tel.: 030 2361570, e-mail: lokate@aartsbisdom.nl
– VNB, tel.: 073 6818111, e-mail info@vnb.nl, www.vnb.nl

 

Nieuws

    Geen nieuwsberichten over deze bedevaart gevonden.