Naar de bronnen van het vroeg-christelijk geloof

7-daagse bedevaart naar Ierland: 27 mei – 2 juni 2022

Vanwege corona kon de geplande bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Ierland in 2020 helaas niet doorgaan. Het voornemen om met pelgrims deze bijzondere reis te maken bleef echter onverminderd sterk. Daarom werd samen met bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim in 2022 een nieuwe bedevaart naar Ierland georganiseerd. Deze vond plaats van 27 mei t/m 2 juni. De bedevaart werd begeleid door mgr. Woorts en vicaris Cornelissen.

Het groene Ierland staat bekend om de mooie natuur en de rijke rooms-katholieke historie. Missionarissen uit Ierland verkondigden het geloof op het Europese vasteland, één van de bekendste is de nationale heilige St. Patrick. Maar ook ‘onze’ St. Willibrord, apostel van de Lage Landen en patroonheilige van de Nederlandse Kerkprovincie en ons Aartsbisdom Utrecht, verbleef 13 jaar in een Iers klooster voordat hij hier met elf medemonniken het geloof in Christus en het Evangelie kwam brengen.

De pelgrims reisden onder meer naar Dublin, Downpatrick, Armagh, Knock, de natuurgebieden Connemara en the Burren, Kylemore Abbey, de Cliffs of Moher en Saint Brigid’s Well. Van elke reisdag is een verslag (met veel foto’s!) geplaatst op deze website: deze vindt u in het nieuwsoverzicht hieronder.