Lourdes

lourdesVolgende diocesane bedevaart: 2018

Na de succesvolle eerste reis (sinds het aantreden van kardinaal Eijk als aartsbisschop van Utrecht) uit 2009 met ruim 1.000 deelnemers, organiseerde het Aartsbisdom Utrecht in 2012 opnieuw een diocesane bedevaart naar Lourdes. Ditmaal gingen ruim 1.500 pelgrims mee naar het Zuid-Franse bedevaartsoord. De derde aartsdiocesane Lourdesbedevaart vond plaats van 2 t/m 9 mei 2015, nu met ruim 1.300 pelgrims. Alle keren was de organisatie in handen van bedevaartorganisatie VNB.

Motto van de bedevaart in 2009 was ‘Op weg met Bernadette’. In 2012 stond de pelgrimage in het teken van het inhoudelijke thema ‘Met Bernadette de rozenkrans bidden’. Het centrale thema van 2015 was ‘Lourdes, de vreugde van de zending’. Tijdens de H. Mis bij de Grot maakte kardinaal Eijk bekend dat de volgende bisdombedevaart naar Lourdes plaatsvindt in 2018.

In Dijnselburg (bij Zeist) werd op 17 mei 2017 de startbijeenkomst gehouden van deze vierde diocesane bedevaart naar Lourdes, die wordt georganiseerd van 28 april t/m 5 mei 2018. De bijeenkomst was bedoeld voor mensen in de parochies die verantwoordelijk zijn voor het Lourdeswerk: leden van pastorale teams en coördinatoren.

Met name de TGV is een goede reisoptie, zo werd benadrukt tijdens de startbijeenkomst: deze is nog sneller in Lourdes dan voorheen (rond 17.15 uur: een reistijd van ca. 7 uur vanaf het vertrekpunt in Noord-Frankrijk), zodat ‘s avonds al in het hotel gegeten kan worden. En TGV-reizigers hebben een dag extra in Lourdes.

TGV: 28 april t/m 5 mei
Bus: 27 april t/m 5 mei
Vliegtuig: 29 april t/m 4 mei

Prijzen: € 899 (driesterren hotel, op basis van tweepersoonskamer), jongeren (t/m 25 jaar) € 599, kinderen (t/m 11 jaar) € 499.

Klik hier voor het verslag en de foto’s van deze bijeenkomst. En klik hier voor de flyer van deze bedevaart.

Geen berichten over deze bedevaart gevonden.