Het Heilig Land

hland-2-600x450

Het Heilig Land. Al eeuwenlang een begrip. Israël is een bestemming die veel mensen minstens één keer in hun leven willen bezoeken. Het Aartsbisdom Utrecht organiseerde inmiddels twee bedevaarten naar het Heilig Land. Tijdens de eerste pelgrimage in 2014 werd alleen Israël bezocht, maar omdat het Heilig Land ook een deel van Jordanië en bijvoorbeeld de Sinaï-woestijn in Egypte beslaat, begon de reis in 2018 in Jordanië.

Tijdens de bedevaartsreis in maart-april 2014 bezochten pelgrims in twaalf dagen bekende Bijbelse plaatsen in Israël. Ter voorbereiding op Pasen gingen zij ‘in het voetspoor van de Heer’ op naar Jeruzalem en vierden daarbij dagelijks op een bijzondere plek de Eucharistie.

In november 2018 organiseerde het Aartsbisdom Utrecht een tiendaagse bedevaart naar het Heilig Land. Bijzonder element van deze bedevaart waren de ‘Nederlandse Dagen’ (met als motto ‘Shalom’) in Israël. De Utrechtse pelgrims sloten zich aan bij de honderden andere Nederlandse pelgrims die daar op dat moment ook waren.
In Jordanië stonden onder meer bezoeken aan de berg Nebo (van waar Mozes het Beloofde Land zag) en aan de historische stad Petra (met de beroemde rotswoningen) op het programma. In Israël bezochten de pelgrims onder andere de Berg van de Zaligsprekingen, Nazareth, Bethlehem, het Meer van Galilea, Kana, de berg Tabor en Jeruzalem.

Bedevaart 2018

Bedevaart 2018

Bedevaart 2014

Bedevaart 2014