Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Lourdes > Trein met Lourdespelgrims vertrokken

Trein met Lourdespelgrims vertrokken

vertrek-lourdes-1

Met een kwartier vertraging vertrok op 25 april om 13.15 uur de trein met Utrechtse bedevaartgangers naar Lourdes. Onder de ‘treinpelgrims’ was ook aartsbisschop W.J. Eijk, die het initiatief heeft genomen voor deze eerste Lourdesbedevaart van het Aartsbisdom Utrecht. Ook hoofdaalmoezenier H.W. Woorts, vicaris van Utrecht, bevond zich onder de treinpassagiers. Diverse media waren naar Utrecht CS afgereisd om verslag te doen van het vertrek. In Den Bosch stapte nog een tweede groep pelgrims op de trein.

Er waren ervaren Lourdesgangers onder de reizigers, maar ook ’nieuwelingen’: zo reist er een groot gezin mee (grootouders, vader en moeder, kinderen) van wie de oma zelfs nog nooit buiten Nederland is geweest.

vertrek-lourdes-3

De ’vakantietrein’, zoals het NS-informatiebord op Spoor 9 aangaf, kwam op tijd het station binnenrijden maar het instappen van de passagiers en het inladen van de bagage kostten iets meer tijd dan gehoopt – vandaar de vertraging. Mgr. Eijk zei uit te zien naar de bedevaart en de reis erheen – “als je per trein reist ontmoet je al veel mensen en maak je contact met de andere pelgrims.” De trein zal op 26 april rond 9.00 uur in Lourdes arriveren. Er gaan ruim 1.000 deelnemers mee met deze aartsdiocesane bedevaart naar Lourdes, die als motto heeft ’Op weg met Bernadette’. “Een mooi aantal,” aldus mgr. Eijk.
Een dag eerder zijn de bussen met pelgrims vertrokken naar Lourdes, op 26 april vertrekt de laatste groep bedevaartgangers: zij gaan vanaf vliegveld Eindhoven. Zondagavond 26 april om 20.45 uur is de openingsmis.

vertrek-lourdes-4