Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Lourdes > Startbijeenkomst vijfde bisdombedevaart Lourdes

Startbijeenkomst vijfde bisdombedevaart Lourdes

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert in 2023 voor de vijfde keer een bisdombedevaart naar Lourdes. Maandagavond 13 juni vond in het Titus Brandsma Huis te Deventer de startbijeenkomst voor deze lustrumeditie plaats. Hierbij waren zo’n 50 mensen aanwezig die in de parochies verantwoordelijk zijn voor het organiseren van bedevaarten, in het bijzonder naar Lourdes.

Voor deze contactpersonen voor bedevaarten van de pastorale teams en vrijwilligers binnen geloofsgemeenschappen, parochies en de vicariaten was er deze avond onder meer een eerste presentatie van de bedevaartplannen. Ook maakten zij kennis met het Huis voor de Pelgrim, de bedevaartorganisatie waarmee het Aartsbisdom Utrecht deze jubileumbedevaart organiseert. Verder stonden een gebedsmoment op het programma alsook informatie over de verschillende reismogelijkheden: per bus (27 april – 5 mei), TGV (29 april – 6 mei) en vliegtuig (29 april – 4 mei). Tijdens de bijeenkomst werden ook de door mgr. Woorts gezegende bedevaartkaarsen uitgereikt aan de parochievertegenwoordigers, ten behoeve van vieringen in de parochie. Ook kregen zij posters mee om de bedevaart te kunnen promoten.

Eerdere edities van de bisdombedevaart naar Lourdes trokken steeds minstens 1.000 pelgrims, van jong tot oud, uit alle parochies van het aartsbisdom. Vicaris Ronald Cornelissen van Deventer is in 2023 opnieuw hoofdaalmoezenier van de bedevaart. Hij kijkt ernaar uit om met pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht weer naar Lourdes te kunnen gaan, zo liet hij weten bij de eerste aankondiging van deze bedevaart: “Door de coronacrisis hebben we deze lustrumbedevaart twee jaar uit moeten stellen. Eigenlijk stond deze lustrumbedevaart van het bisdom in 2021 op het programma. Van diverse kanten hebben we al vragen gekregen over onze plannen. We hopen en bidden dat velen volgend jaar met ons op bedevaart willen gaan naar Lourdes. We weten van de vorige grote bisdombedevaarten hoe waardevol het is om met zovelen samen in Lourdes ons geloof te vieren en steun te krijgen van Christus, van Maria en van elkaar.”

 

Tags: ,