Aartsbisdom > Nieuws > Restauratie bisschopshuis in novembernummer bisdomblad

Restauratie bisschopshuis in novembernummer bisdomblad

Vorige week verscheen het novembernummer van het bisdomblad ‘Op Tocht’. Hierin veel aandacht voor de restauratie van het bisschopshuis, die onlangs is afgerond. Een noodzakelijke restauratie: het behang was versleten, het schilderwerk was aangetast en het stucwerk leek een lichte aardbeving te hebben doorstaan. En toen tijdens een vergadering een stuk pleisterwerk omlaag kwam en op tafel belandde, was duidelijk dat er niet langer gewacht kon worden.

Boerman Kreek Architecten coördineerde het restauratieproject van het bisschopshuis met vergaderzalen en kantoren. Henri Boerman vertelt in ‘Op Tocht’ over het proces dat uiteindelijk enkele jaren duurde en de mooie vondsten die zijn gedaan. Zo kwam in één van de zalen achter het behang het originele behang uit 1868 tevoorschijn, de bouwperiode van het pand.

Verder in deze editie van het Utrechtse bisdomblad: een interview met Sara Merino Klaassen (Zalige Titus Brandsma parochie), die is toegetreden tot de orde van de ‘Dienaressen van de Heer en de Maagd van Matará’ – in Nederland worden ze vanwege hun blauwe habijt ook wel de Blauwe Zusters genoemd. Ze vertelt over haar roeping en het leven als zuster.
Hub Crijns (vice-voorzitter van het Ariëns-Comité) schrijft over het Geert Groote Genootschap, door Alphons Ariëns in 1921 opgericht naar een Engels voorbeeld. De opzet was om geschriften te verspreiden met als doel volksmissie en volkseducatie. En met succes: binnen tien jaar werden een miljoen boekjes verkocht en ruim drie miljoen blaadjes.
Ook in dit nummer: de eerste aankondiging van de bisdombedevaart naar Ierland, van 27 mei – 2 juni 2022. Deze bedevaart (die in 2020 vanwege corona helaas niet door kon gaan) brengt de pelgrims naar de bronnen van het vroeg-christelijk geloof.
In zijn column gaat kardinaal Eijk in op de vraag: Priester, diaken of religieus worden: zou je dat nu nog wel doen? Zijn antwoord is volmondig ‘ja’ – aanleiding voor zijn column was de Nationale Roepingenweek van 7 t/m 13 november.

Lees hier de column van kardinaal Eijk
Neem een abonnement op ‘Op Tocht’ of bestel dit nummer

Tags: