Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Banneux > Caritas Banneux N.D. Aartsbisdom Utrecht viert ziekentriduüm

Caritas Banneux N.D. Aartsbisdom Utrecht viert ziekentriduüm

Vanuit het Aartsbisdom Utrecht en het bisdom Haarlem-Amsterdam vertrokken op 28 augustus vijf volle bussen pelgrims naar Banneux, om daar samen het ziekentriduüm te houden. Vicaris H. Pauw (vicariaat Arnhem) was één van de bedevaartleiders. Zondags ging hulpbisschop J. Hendriks van Haarlem-Amsterdam voor in de internationale Eucharistieviering en in het Lof met Ziekenzegening.

De diverse plechtigheden werden onder meer met vaandels uit de verschillende regio’s opgeluisterd, waaronder het officiële afscheid aan de Bron. Zo kwam er een eind aan het 65-jarig jubileum waarin pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht naar Banneux trokken om er het ziekentriduüm te houden, om Maria te eren en haar hulp in te roepen.
Elk jaar komen honderdduizenden pelgrims naar Banneux (België), waar van 15 januari tot 2 maart 1933 de Maagd Maria acht keer verscheen aan een meisje van 11 jaar oud, Mariette Beco. Daarbij noemde Maria zich de ‘Maagd van de Armen’ en vroeg om de bouw van een kapel. Die werd nog in 1933 gebouwd op de plaats van de Verschijningen (de voortuin van het huis van de familie Beco). Vanaf 1948 werd er een basiliek gebouwd. In Banneux is er ook een bron die Maria aan Mariette toonde, die een geneeskrachtige werking heeft.

Tags: