Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Lourdes > Startbijeenkomst bisdombedevaart Lourdes

Startbijeenkomst bisdombedevaart Lourdes

startbijeenkomst-lourdes-1-kl

Voor de leden van het kernteam en alle betrokken vrijwilligers van de bedevaart naar Lourdes die het Aartsbisdom Utrecht begin mei organiseert, werd op 21 april een startbijeenkomst gehouden in Dijnselburg (Zeist). Na een korte viering kregen de aanwezigen de meest recente informatie aangereikt vanuit bedevaartorganisatie VNB en het aartsbisdom.

Inmiddels hebben 1.304 pelgrims uit het Aartsbisdom Utrecht zich ingeschreven voor deze bedevaart. In een korte overweging tijdens de Vesperviering keek mgr. Woorts vooruit naar de komende bedevaart. Hij verwees daarbij naar de vreugde die de herkenning van (oude) bekenden zojuist had opgeroepen. “Die vreugde zal de komende dagen alleen nog maar groeien. En Maria verheugt zich ook op onze komst. In Lourdes mogen we de vreugde van ons geloof en wereldwijde Kerk-zijn vieren en verdiepen.” Hulpbisschop Woorts noemde ook het jaarthema van Lourdes: ‘De vreugde van de zending’. “De Heer zendt de apostelen en ook ons uit, dat ligt in ons doopsel besloten. Maria en Bernadette leren ons dat het klein begint, maar grote vruchten kan dragen. Moge deze bedevaart onze gezamenlijke zending verrijken en versterken.”
Vervolgens kregen de aanwezigen veel informatie over vervoer en verblijf en de verschillende programmaonderdelen. Het grootste deel van de pelgrims reist per dubbeldeks TGV vanuit de Noord-Franse plaats Tourcoing naar Lourdes. Deze trein heeft 1.020 zitplaatsen en is 200 meter lang.

startbijeenkomst-lourdes-2-kl