Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Lourdes > Kardinaal Eijk schrijft zich in voor bisdombedevaart Lourdes

Kardinaal Eijk schrijft zich in voor bisdombedevaart Lourdes

inschrijven-kardinaal-eijk-bedevaart-lourdes-kl

Kardinaal Eijk heeft zich op 6 september als eerste ingeschreven voor de bisdombedevaart naar Lourdes, die het Aartsbisdom Utrecht in 2018 voor de vierde keer organiseert. Kardinaal Eijk schreef zich in via de website van reisorganisatie VNB. Hulpbisschop Woorts en hoofdaalmoezenier Cornelissen (vicaris van Deventer) volgden zijn voorbeeld. De bedevaart naar Lourdes van het aartsbisdom vindt plaats van 28 april t/m 5 mei volgend jaar.

De vorige bisdombedevaarten van het Aartsbisdom Utrecht naar Lourdes vonden plaats in 2009 (ruim 1.000 pelgrims), 2012 (meer dan 1.500 deelnemers) en 2015 (1.300 inschrijvingen). Voor de bedevaart in 2018 wordt vooral ingezet op de reis per TGV: deze trein is nog sneller in Lourdes dan voorheen (rond 17.15 uur: een reistijd van ca. 7 uur vanaf het vertrekpunt in Noord-Frankrijk), zodat ‘s avonds al in het hotel in Lourdes gegeten kan worden. En TGV-reizigers hebben een dag extra in Lourdes.

TGV: 28 april t/m 5 mei: klik hier om te boeken
Bus: 27 april t/m 5 mei: klik hier om te boeken voor de bus en klik hier om te boeken voor de VNB Lance

Pelgrims die zorg behoeven, kunnen met de VNB Lance reizen. Deze speciaal aangepaste bus is geschikt voor pelgrims die gebruik maken van een (elektrische) rolstoel of voor pelgrims die liggend vervoerd moeten worden. Meer informatie over deze bedevaart is op te vragen bij de heer Ben Lokate, tel.: 030 2361570, e-mail: lokate@aartsbisdom.nl

De kosten van de bedevaart bedragen € 899 (driesterren hotel, op basis van tweepersoonskamer), jongeren (t/m 25 jaar) € 599, kinderen (t/m 11 jaar) € 499.