Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Heilig Land > Dag drie bedevaart: Meer van Galilea

Dag drie bedevaart: Meer van Galilea

h-land-dag-3-e

De derde dag van de bisdombedevaart naar het Heilig Land kende een vroege start (6.00 uur op), want om 8.00 uur stond de viering op de Berg van de Zaligsprekingen op het programma. Met een prachtig uitzicht op het Meer van Galilea nam vicaris Cornelissen de pelgrims mee in de acht zaligsprekingen.

Daarna daalde een groot deel van de pelgrims de berg af naar de oevers van het Meer van Galilea, waar ze Mensa Christi en Tabgha (de plaats van de broodvermenigvuldiging) bezochten. Per bus ging het reisgezelschap vervolgens naar kibboets Ginnosar, alwaar men op de boot stapte voor een tocht over het Meer van Galilea. Uiteraard werd het Bijbelverhaal van de storm op het Meer van Galilea onderweg gelezen en overwogen.
Bij kibboets Ein Gev gingen de pelgrims aan land voor een lunch met onder meer de bekende ‘Petrus-vis’. Na een korte wandeling over de kibboets vertrok de bus richting Kafarnaum (Kfar Nahum), waar Jezus heeft gewoond. “Een bijzondere plek om daar even te mogen zijn,” zo was de ervaring. De pelgrims zijn enthousiast over de reis: “Wat past het programma mooi in elkaar en dat zo vlak voor de Goede Week. Wat fijn om dit met medepelgrims te kunnen doen. De Bijbel wordt hier letterlijk zichtbaar.

h-land-dag-3-a h-land-dag-3-b

h-land-dag-3-c h-land-dag-3-d