Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Banneux > Bisdombedevaarten naar Banneux in 2018

Bisdombedevaarten naar Banneux in 2018

Mariabedevaartplaats Banneux (België) viert dit jaar een jubileum: het is 85 jaar geleden dat Maria acht keer verscheen aan een meisje van 11 jaar, Mariette Beco. De Utrechtse hulpbisschop mgr. Hoogenboom reisde vanwege dit jubileum van 1-3 maart naar Banneux.

Met zegenende handen staat de ‘Maagd der Armen’ in Banneux de mensen op te wachten. Jaarlijks trekken zo’n 500.000 pelgrims naar haar toe. In een park met kapellen en gebedsplaatsen is er voor een ieder ruimte om zich alleen in stilte of samen met een groep in gebed terug te trekken. De Maagd Maria verscheen in 1933 aan Mariette Beco en vroeg daarbij om de bouw van een kapel. Die werd nog in 1933 gebouwd op de plaats van de verschijningen. Later werd er ook een basiliek gebouwd. In Banneux is ook een geneeskrachtige bron die Maria aan Mariette toonde. Elke dag kunnen pelgrims er terecht voor een H. Mis, ziekenzegening, stille aanbidding, biecht en het rozenkransgebed. Ook vanuit het Aartsbisdom Utrecht trekken vele gelovigen naar Banneux.

“Ook in 2018 trekken wij uit het Aartsbisdom Utrecht enkele keren voor een vijfdaagse bedevaart naar haar toe en wel van 25 t/m 29 mei en van 31 augustus t/m 4 september. U bent van harte uitgenodigd,” zo laat het bestuur van de aartsdiocesane bedevaart naar Banneux weten. Tijdens de bedevaart in mei is vicaris Cornelissen ‘hoofdpredikant’, dat wil zeggen: verantwoordelijk voor de vieringen en de verkondigingen.

Meer informatie: bij de regionale vertegenwoordigers of neem contact op met vicaris Cornelissen