Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Zwolle > Processie Zwolle trekt deelnemers uit alle windstreken

Processie Zwolle trekt deelnemers uit alle windstreken

Zondagmorgen 15 augustus trok rond tien over half elf voor de vierde keer de processie ter ere van het Hoogfeest van Maria ten Hemelopneming rond de OLV Basiliek aan de Ossenmarkt te Zwolle. De route was dit jaar uitgebreider dan de vorige edities. Waar vorig jaar nog twee maal rond de basiliek aan de Ossenmarkt werd gelopen, was dit jaar een verzoek tot route-uitbreiding door de gemeente positief beantwoord. Naast de Ossenmarkt waren nu de Kamperstraat en de Korte Kamperstraat in de route verweven.

Deze uitbreiding moest ook wel, aangezien zich ieder jaar meer en meer processiegangers melden. Vanuit alle windstreken waren de gelovigen neergestreken in het Zwolse, om het feest van Maria ten Hemelopneming mee te maken – het patroonsfeest van de OLV Basiliek. Onder het zingen van vele Marialiederen trokken de enthousiaste gelovigen door de binnenstad, het zilveren processiebeeld van de Kevelaer-Broederschap met zich meedragend.

processie_2010_9289_470

Aan het eind van de processie werd in een bomvolle basiliek een plechtige Hoogmis gevierd, met als hoofdcelebrant de Utrechtse hulpbisschop mgr. H.W. Woorts. In deze viering brachten de gelovigen tijdens de Lichtprocessie het licht bij het Broederschapsbeeld van O.L. Vrouw van Kevelaer.

processie_2010_0596_470

Foto’s: © Hans Smit – www.hanssmit-fotografie.nl

Bron: www.weblogzwolle.nl

processie_2010_9179_470