Aartsbisdom > Nieuws > Priesterwijding Erik Rozeman op 18 juni

Priesterwijding Erik Rozeman op 18 juni

Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op zaterdag 18 juni Erik Rozeman tot priester wijden. De plechtigheid vindt plaats om 10.30 uur in de Sint Catharinakathedraal te Utrecht (Lange Nieuwstraat 36).

Erik Gerhardus Wilhelmus Rozeman werd op 10 april 1985 geboren in Hengelo (O) en groeide op in een katholiek gezin. Hij volgde zijn priesteropleiding aan het Ariënsinstituut in Utrecht. Voordat hij met de priesteropleiding begon, heeft hij de studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden afgerond. Hij deed vrijwilligerswerk bij het COA en werkte later bij de gemeente Enschede. Tijdens zijn studententijd in Leiden vond hij de weg terug naar de Kerk. “Dit voelde alsof ik thuiskwam, al bracht ik het niet in verband met een roeping. Dat gebeurde toen ik deelnam aan de bedevaart van het Aartsbisdom Utrecht naar Lourdes in 2012.” Op een avond bij de grot werd hem duidelijk dat hij zijn leven aan God wilde geven. Een jaar later begon hij als priesterstudent voor het Aartsbisdom Utrecht. Hij ontving het grootste deel van zijn vorming op het Ariënsinstituut en aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Rozeman werd op 13 november 2021 transeunt diaken gewijd; de laatste stap op weg naar het priesterschap. Per 1 september 2021 heeft kardinaal Eijk hem benoemd als kandidaat-priester en lid van het pastoraal team in de parochie Z. Titus Brandsma (Wageningen, Ede, Renkum e.o.).

Op zondag 19 juni viert Erik Rozeman om 11.00 uur zijn Eerste Heilige Mis in de St. Lambertusbasiliek te Hengelo. Een week later, op zondag 26 juni, celebreert hij voor het eerst in de parochie Z. Titus Brandsma en wel om 10.00 uur in de Johannes de Doperkerk in Wageningen.

 

Tags: