Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Kevelaer > Marialof in Utrechtse kathedraal

Marialof in Utrechtse kathedraal

Ter afsluiting van de bedevaart naar Kevelaer van de Utrechtse Broederschap van O.L.Vrouw van Kevelaer is er op zondagmiddag 6 oktober om 15.30 uur een Marialof in de St. Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36 Utrecht). Achterin de St. Catharinakathedraal bevindt zich de Mariakapel van de Utrechtse Broederschap van O.L.Vrouw van Kevelaer. Zij wordt vereerd als Troosteres der bedroefden.

Al sinds 1740 gaan pelgrims uit Utrecht en wijde omstreken jaarlijks in augustus op weg naar Kevelaer. Dit jaar was de bedevaart op 29 en 30 augustus; er namen 250 pelgrims deel. Er worden Marialiederen gezongen en de pelgrims groeten Maria en danken haar voor haar voorspraak en steun.

Jubileum Arnhemse bedevaart
De Arnhemse bedevaart naar Kevelaer bestaat dit jaar 160 jaar. Sinds 1853 zijn al vele pelgrims vanuit Arnhem en omgeving jaarlijks naar Kevelaer getrokken. Dit jaar gaat de Arnhemse Broederschap op 5 oktober op bedevaart naar Kevelaer. Het thema van de bedevaart is ‘Verleden – Heden – Toekomst’. Om het jubileum te vieren zal kardinaal Eijk de pelgrims vergezellen en een plaquette onthullen in de vijfde statie van de Kruisweg. Deze statie is in 1891 gesticht door de Arnhemse Broederschap.
‘s Morgens is er een pontificale hoogmis in de Mariabasiliek in Kevelaer, met als hoofdcelebrant kardinaal Eijk. ‘s Middags is er een Kruisweg en de dag wordt afgesloten met een plechtig Marialof. Op de dag van de bedevaart vertrekken de deelnemers met een aantal bussen vanuit Arnhem en omgeving naar Kevelaer.

Voor meer informatie over Kevelaer Broederschappen in het Aartsbisdom Utrecht, klik hier.

kevelaer