Aartsbisdom > Nieuws > Kardinaal Eijk wijdt 11 november twee priesters

Kardinaal Eijk wijdt 11 november twee priesters

den-hartog-en-mauricio-meneses-kl

Kardinaal W.J. Eijk, aartsbisschop van Utrecht, zal op 11 november door handoplegging en gebed Ronald den Hartog en Jesús Mauricio Meneses Santiago tot priester wijden. Ronald den Hartog werd op 16 april 1973 geboren in Culemborg. Hij volgde zijn priesteropleiding aan Bovendonk, de priesteropleiding van het bisdom Breda. Dit is een opleiding in deeltijd voor mannen die vanuit hun beroep priester of permanent diaken willen worden. Mauricio Meneses werd op 6 juli 1984 geboren in Norte de Santander (Colombia). Hij kwam enkele jaren geleden naar het Aartsbisdom Utrecht en is student aan de priesteropleiding het Ariënsinstituut. Beiden werden eerder dit jaar transeunt diaken gewijd, de laatste stap op weg naar het priesterschap.

Ronald den Hartog groeide als enig kind op in een katholiek gezin. De eerste jaren van de deeltijd priesteropleiding was hij nog werkzaam als accountmanager en hield hij zich bezig met advies over en verkoop van IT diensten. “God heeft handen, ogen, oren en voeten nodig om Zichzelf in de wereld zichtbaar te maken,” zegt Den Hartog over zijn priesterroeping. “God roept mensen met verschillende karakters en talenten om Hem te (leren) ontmoeten in het dagelijks leven. Aan die roepstem wil ik gehoor geven.” Sinds deze zomer is Ronald den Hartog benoemd in de Sint Paulusparochie (Groenlo e.o.) en de parochie Sint Ludger.

Jesús Mauricio Meneses Santiago komt uit een groot katholiek gezin. Hij behaalde in Colombia al twee theologische graden (Religiewetenschappen en Theologie) en heeft een specialisatie in de hedendaagse filosofie. Over zijn priesterroeping zegt hij: “Mijn motivatie is gebaseerd op mijn wens om het Evangelie te verkondigen en andere mensen te helpen.” In Nederland voelt hij zich inmiddels thuis: “Ik ben hier in mijn roeping gegroeid en ik heb van de Nederlandse cultuur veel geleerd.” Mauricio Meneses is inmiddels benoemd tot jongerenwerker van het Aartsbisdom Utrecht (0,5 fte), daarnaast heeft hij een halftijds benoeming in het pastorale team van de parochie HH. Martha en Maria (Baarn en omgeving).

Foto: Ronald den Hartog (l) en Mauricio Meneses (r) tijdens de Eucharistieviering b.g.v. de diakenwijding van Mauricio Meneses (Den Hartog werd enkele weken later diaken gewijd)

Tags: , ,