Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Overdinkel > Heilige Gerardus Majella Bedevaart Overdinkel

Heilige Gerardus Majella Bedevaart Overdinkel

In Overdinkel vindt op zondag 19 oktober voor de 102de keer de Heilige Gerardus Majella Bedevaart plaats. Ter voorbereiding op dit Gerardusfeest is er op vrijdag 10 oktober om 19.00 uur een plechtig Lof in de Gerardus Majella kerk, waarbij de negendaagse noveen tot de H. Gerardus begint.

Voorafgaand aan de bedevaart is er in deze noveenperiode het Triduüm. Op donderdag 16 oktober, vrijdag 17 oktober en zaterdag 18 oktober, elke avond om 19.00 uur, is er een viering in het teken van Gerardus.
Op zondag 19 oktober vertrekt om 10.30 uur de sacramentsprocessie van de kerk naar het park voor de plechtige Eucharistieviering met aansluitend de processie en het Sluitingslof eveneens in het Processiepark. Het Twentse kerkdorp zal dan wederom de plaats zijn waar vele duizenden pelgrims vanuit het hele land bij elkaar zullen komen. Velen zullen al meerdere malen Overdinkel bezocht hebben en weten dat deze bedevaart steun en kracht geeft bij alle noden van de pelgrims. Bij de 100ste editie van deze bedevaart in 2012 was kardinaal Eijk hoofdcelebrant tijdens de Eucharistieviering.

Kinderactiviteiten
De organisatie van deze Gerardus Majella bedevaart wijst erop dat er sinds enkele jaren ook succesvolle kinderactiviteiten worden georganiseerd tijdens de viering op zondagmorgen. Meer informatie: gerardusbedevaartoverdinkel@live.nl en het parochiecentrum van de Gerardus Majella kerk, op werkdagen bereikbaar tussen 10.00 en 12.00 uur, tel.: 053 5381304. Hier kunnen ook (mis)intenties worden opgegeven.

Klik hier voor meer informatie over de bedevaart in Overdinkel