Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Polen > Geslaagde eerste informatiemiddag bisdombedevaart Polen

Geslaagde eerste informatiemiddag bisdombedevaart Polen

Het Aartsbisdom Utrecht organiseert van 10-18 september 2016 een bedevaart naar Polen. Deze bedevaart (per bus) staat in het teken van het door paus Franciscus afgekondigde ‘Heilig Jaar van de Barmhartigheid’. Met ruim twintig aanwezigen was de eerste informatiebijeenkomst voor deze bedevaart op vrijdag 12 februari goed bezocht. Vicaris Cornelissen constateerde tevreden dat een aantal van hen zich al definitief heeft aangemeld voor deze bedevaart.

Na een korte introductie nam hij aan de hand van een Powerpoint presentatie het bedevaartprogramma van dag tot dag door, daarbij een enkele keer gesouffleerd door de van oorsprong Poolse priester Z. Nowara.
Cornelissen vertelde dat er bewust is gekozen voor een busbedevaart: zo is er bijvoorbeeld gelegenheid om onderweg nog een aantal plaatsen te bezoeken. De reis is op basis van volpension: op diverse dagen krijgen de pelgrims lunchpakketten mee vanuit het hotel. Op die manier kan er sneller geluncht worden en is er dus meer tijd voor het bedevaartprogramma. Eind augustus wordt er nog een startbijeenkomst georganiseerd voor deze bedevaart, waarbij de deelnemers de laatste informatie krijgen.

De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op vrijdag 19 februari in Raalte (Kerkstraat 8, aanvang: 19.00 uur).

Polen 202 20kl 20IMG_0774

Tags: