Aartsbisdom > Bedevaart > Bedevaart Lourdes > Aartsbisschop Eijk met jongeren naar Lourdes

Aartsbisschop Eijk met jongeren naar Lourdes

lourdes_click_image

Aartsbisschop W.J. Eijk zal de jongeren van zijn bisdom twee dagen begeleiden op hun bedevaartsreis naar Lourdes van 25 april – 2 mei a.s. Het thema van de jongerenreis is ‘Op weg met Bernadette’. Voor de speciale jongerenreis was zo veel belangstelling, dat deze overtekend was. In totaal gaan er 25 kinderen en 25 tieners met 14 begeleiders en een staf van 6 én ouders op bedevaart naar Lourdes van 25 april – 2 mei 2008. Zij zullen het spoor volgen van Bernadette.

Op het programma staan onder meer een wandeling naar Battres, een bezoek langs al Bernadette’s huisjes en natuurlijk het meelopen in de beroemde lichtprocessie. Onder andere zal overnacht worden in de Cité en in Nevers in het klooster waar Bernadette ooit gewoond heeft.

Mgr. W. Eijk over de reis: “Al tweemaal ben ik met een grote groep mensen naar Lourdes geweest. Ik ben blij dat ik dat nu voor de derde keer mag doen met een vijftigtal jongeren uit mijn nieuwe aartsbisdom. Door de bedevaart kan ik op een plezierige manier met hen kennismaken. Het hoogtepunt is voor mij de eucharistieviering bij de grot, waar Maria 150 jaar geleden aan Bernadette Soubirous is verschenen. Bij de grot vragen we Maria, de moeder van Jezus, dat zij in de hemel onze gebeden met haar gebed ondersteunt. Speciaal wil ik God vragen om zegen voor het aartsbisdom en de jongeren die meegaan: dat zij veel liefde mogen geven aan hun medemensen en ook terug ontvangen. Ik hoop dat in Lourdes bij ons allemaal het vertrouwen op God en Maria zal worden versterkt.”

Dit jaar is het een jubileumjaar in Lourdes, het is precies 150 jaar geleden dat Maria aan Bernadette Soubirous verscheen. Sindsdien is Lourdes het bekendste bedevaartsoord in Europa geworden. Verwacht wordt dat Lourdes nog drukker bezocht zal worden dit jaar dan andere jaren.