Aartsbisdom > Huwelijk en gezin > Webinar ‘Kinderen opvoeden in een digitaal tijdperk’

Webinar ‘Kinderen opvoeden in een digitaal tijdperk’

Paul Graas verzorgt op vrijdag 23 april een webinar over kinderen opvoeden in een digitaal tijdperk en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Daarnaast “zal hij handige tips geven voor ouders en opvoeders die kinderen in liefde, vrijheid en verantwoordelijkheid willen begeleiden naar volwassenheid,” aldus het organiserende opGROEIsymposium.

Het webinar is een voorproefje op het eigenlijke opGROEIsymposium dat op 9 oktober plaatsvindt in Ede. Het opGROEIsymposium is een initiatief van een aantal particulieren en enkele organisaties die actief zijn op het gebied van gezin en opvoeding, waaronder Samuel Advies, het Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding (IHGO) en het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS). Elise Bangma-Mertens van de afdeling Huwelijk en gezin van het Aartsbisdom Utrecht beveelt deelname aan het webinar van harte aan.

Digitale jungle
“De wereld verandert en dat gaat heel snel,” zo stelt opGROEIsymposium. “Kinderen groeien tegenwoordig op in een wereld die steeds meer begint te lijken op een digitale jungle van mogelijkheden en uitdagingen. Een groot vraagstuk voor ouders is: hoe kun je jouw kinderen opvoeden in die jungle? Het is al moeilijk om alle ontwikkelingen bij te houden (wat weet u van TikTok, Fortnite en Minecraft?), laat staan om de belevingswereld van kinderen echt te begrijpen. Als ouder kom je voor veel dilemma’s te staan: hoeveel schermtijd is gezond voor mijn kind? Wat is een passende leeftijd voor een smartphone? Hoe bescherm ik ze tegen pornografie en andere verslavingen en stoornissen?”

Spreker
Paul Graas is betrokken bij een internationaal platform gericht op opvoedings- en onderwijsvraagstukken omtrent de digitale wereld. Hij geeft workshops en lezingen voor jongeren, ouders, leraren en andere opvoeders. Paul Graas is auteur van het boek Voor de christen die mens wil worden (De Boog/Betsaida, 2020).

Voor meer informatie en aanmelden: www.opgroeisymposium.nl (zie ook de aanklikbare flyer hieronder)