Aartsbisdom > Nieuws > Priester Fernando Peró Silva (Opus Dei) overleden

Priester Fernando Peró Silva (Opus Dei) overleden

Het Aartsbisdom Utrecht ontving het bericht dat op 13 september te Utrecht Fernando Peró Silva (73) is overleden. Fernando Peró was priester van de Prelatuur van het Opus Dei. Hij heeft in Amsterdam, Utrecht en Maastricht gewoond en gewerkt, vooral in en vanuit de verschillende centra van het Opus Dei.

Fernando Peró “straalde een diepe vreugde uit tot aan het einde van zijn aardse leven,” zo schrijft het Opus Dei op zijn website. “Hij had van de heilige Jozefmaria geleerd dat hij een kind van God was, zoals Paulus schreef: ‘God heeft de Geest van zijn Zoon in ons hart gezonden, die roept: Abba, Vader!’ (Gal. 4, 6). Dit besef van zijn goddelijk kindschap bepaalde zijn doen en laten.”

Kardinaal Eijk: “Ons medeleven gaat uit naar de familie van Fernando Peró en de leden van het Opus Dei. Gaarne verzoek ik u om hem in uw gebed te gedenken. Moge de Heer zijn dienaar opnemen in zijn heerlijkheid.”

Er wordt op woensdag 16 september een heilige Mis opgedragen voor de overledene in de Sint Catharinakathedraal (Lange Nieuwstraat 36 Utrecht, aanvang: 19.30 uur). Voorafgaand is er van 16.00 uur tot 19.00 uur gelegenheid afscheid van hem te nemen in deze kerk.

De plechtige Mis ten uitvaart vindt plaats op donderdag 17 september om 10.00 uur, eveneens in de St. Catharinakathedraal. Daarna volgt de begrafenis op de R.-K. begraafplaats Sint Barbara.

In verband met de coronamaatregelen is er bij de Missen en de begrafenis een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Door het invullen van een formulier op de website van het Opus Dei kunnen mensen kenbaar maken deel te willen nemen. Wie wordt uitgenodigd voor de avondwake of de uitvaart, krijgt daarvan bericht. Ook zullen de uitvaart en de begrafenis te volgen zijn via een livestream.

  • Klik hier voor de rouwkaart namens de familie en het Opus Dei
  • Klik hier voor het overlijdensbericht op de website van het Opus Dei, inclusief link naar het aanmeldformulier, het gedachtenisprentje (PDF) en de link naar de livestream

Foto: Opus Dei