Aartsbisdom > Sint Caecilia > Oriëntatie- en basiscursus koordirectie start in november

Oriëntatie- en basiscursus koordirectie start in november

De Kerkelijke Instelling Sint Caecilia van het Aartsbisdom Utrecht start op 12 november met de oriëntatie- en basiscursus koordirectie (2022-2023) op verschillende locaties binnen het bisdom. De cursus bestaat wederom uit vijftien zaterdagen van 10.00 – 14.00 uur met een frequentie van ongeveer een keer per twee weken, te beginnen in de laatste maanden van dit jaar. Er zijn nog plaatsen beschikbaar, cursusleider is Ronald de Haan.

Deze oriëntatie- en basiscursus is bedoeld voor aankomende en huidige koordirigenten, die zich graag verder willen bekwamen in het leiden van liturgische koren. Het aanbod van de cursus is gericht op het ontwikkelen van basis slagtechnische vaardigheden en ook het benoemen van aspecten waar een dirigent in de praktijk mee te maken krijgt: voorbereiding, muzikaal beleid en verantwoorde programmering binnen de liturgie. Verder staan verdieping en kennismaking van liturgisch repertoire en eenvoudige algemene muziekleer op het programma.

Cursusdagen vinden zoveel mogelijk plaats op locaties waar de cursisten vandaan komen. Gedurende de cursus zal er viermaal een koorpracticum plaatsvinden, waarbij het niveau van elke cursist afzonderlijk leidend is. Aan cursisten die al een koor leiden worden hogere eisen gesteld, dan aan cursisten die een rol als 2e dirigent vervullen of aankomend zijn. De cursus wordt afgesloten met een deelnamecertificaat en rapportage.

Bureausecretaris Marcus de Haard van Sint Caecilia: “Ben je al de nodige tijd als dirigent actief voor een koor en heb je het idee dat je wel eens vastloopt op onderdelen, dan is deze cursus zeker iets voor jou. Vervul je een rol als tweede dirigent en zou je graag wat meer bagage hebben om het koor beter te ondersteunen? Meld je eveneens aan.”

De kosten bedragen € 525 per cursusjaar. Nieuwsgierig? Wees van harte welkom.

Voor aanmelden en meer informatie: bureausecretaris Marcus de Haard, Maliebaan 40, 3581 CR Utrecht, tel.: 06 49957318, e-mail: sintcaecilia@aartsbisdom.nl.