Aartsbisdom > Nieuws > Online Adventsbezinning mgr. Woorts in Catharijneconvent

Online Adventsbezinning mgr. Woorts in Catharijneconvent

Speciaal voor de Advent 2020 heeft het Centrum voor Parochiespiritualiteit (CPS) een online Adventsbezinning laten maken met mgr. Woorts. Hij is hulpbisschop van het Aartsbisdom Utrecht en daarnaast doceert mgr. Woorts over christelijke kunst en iconografie, waarbij hij mensen graag inspireert en het christelijke geloof verkondigt aan de hand van mooie kunstwerken. Stafmedewerker Tim Schilling van het CPS is blij met het resultaat: “Helaas was het nu niet mogelijk om een fysieke bezinningsdag te organiseren met mgr. Woorts, maar op deze wijze wil het CPS mensen een handreiking bieden ter voorbereiding op het grote feest van Kerstmis.”

In het filmpje van dertien minuten bespreekt mgr. Woorts Adventsthema’s aan de hand van één van de meest bekende kunstwerken van de vaste collectie van het Utrechtse Museum Catharijneconvent: het Middelrijns altaarstuk uit 1410. Tijdens zijn Adventsbezinning zoomt de bisschop in op vier panelen die inzicht geven in de menswording van Gods Zoon. Door zijn presentatie hoopt mgr. Woorts niet alleen een nieuwe kijk op de schilderingen te bieden, maar ook voedsel voor de geest. Zijn wens voor alle kijkers is dat zij in de Adventstijd “meer en meer vervuld zullen worden van de Heilige Geest.”

Het Centrum voor Parochiespiritualiteit werd in 1990 opgericht door de Congregatie van het Heilig Sacrament en is een pastoraal dienstcentrum dat parochies in heel Nederland wil ondersteunen om te groeien naar vitale, missionaire parochiegemeenschappen.
Via het Youtube-kanaal van het CPS is ook een meer uitgebreide versie van dezelfde video (van ongeveer 20 minuten) te zien waarin mgr. Woorts ook twee iconen uit zijn privécollectie toont.

Tags: