Aartsbisdom > Nieuws > KNR biedt Noveengebed voor de Laudato-si’ week

KNR biedt Noveengebed voor de Laudato-si’ week

Paus Franciscus nodigt christenen overal ter wereld uit om van 16 tot 24 mei 2020 Laudato si’-Week te vieren. Ook de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) sluit hierbij aan en heeft voor deze periode een noveengebed gemaakt dat aan alle Religieuze Instituten wordt toegestuurd.

Deze speciale week wordt gehouden vanwege de vijfde verjaardag van de encycliek van paus Franciscus over ‘ons gemeenschappelijk huis’. “De visie van onderlinge verbondenheid van Laudato si’ is juist nu bijzonder actueel. We bevinden ons midden in een mondiale coronacrisis. Deze raakt allen, vooral de meest kwetsbare mensen. We zijn als mensheid met elkaar verbonden en alleen door samen te werken kunnen we het hoofd bieden aan deze crisis. Het thema van de Laudato si’-Week is dan ook ‘Alles is verbonden’,” aldus de KNR in een toelichting.

Speciaal noveengebed
De Laudato si’-Week telt in feite negen dagen. De Konferentie Nederlandse Religieuzen nodigt iedereen uit om tijdens de Laudato si’-Week deel te nemen aan het speciale noveengebed. Geïnspireerd door de Evangelielezingen volgens het katholieke leesrooster heeft elke dag een eigen thema, een korte tekst uit Laudato si’, een korte overweging en een gebed.

Kijk hier voor meer informatie over deze week, het noveengebed en voor de Nederlandse vertaling van het Laudato si’-gebed, dat op 24 mei wereldwijd gebeden zal worden.

Tags: