Aartsbisdom > Jubeljaar 2025 > Inschrijving landelijke Romebedevaart geopend

Inschrijving landelijke Romebedevaart geopend

De inschrijving voor de Nationale Bedevaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025 is geopend. In de meivakantie van volgend jaar gaan de Nederlandse bisdommen samen op bedevaart naar Rome. Ze geven daarmee gehoor aan de uitnodiging van paus Franciscus om tijdens het Jubeljaar als ‘pelgrims van hoop’ naar Rome te komen en door de Heilige Deuren de grote basilieken te betreden. Mgr. Woorts, bisschop-referent voor de bedevaarten: “Namens de Nederlandse bisschoppen nodig ik u en jou van harte uit om mee te pelgrimeren naar Rome, de Eeuwige Stad.”

In de Rooms-Katholieke Kerk wordt elke 25 jaar een zogeheten Heilig Jaar of Jubeljaar gehouden. Een belangrijk onderdeel hiervan is een bedevaart naar Rome. De Nederlandse bisdommen hebben de handen ineengeslagen en gaan van 27 april tot 2 mei samen naar de ‘Eeuwige Stad’. Op het programma staan onder meer enkele Nederlandse vieringen, waaronder een Nederlandse Mis in de Sint-Pieter, en deelname aan een audiëntie met paus Franciscus.
Belangstellenden kunnen per bus of per vliegtuig naar Rome reizen. Daar wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. Zo worden de graven van de apostelen Petrus en Paulus bezocht, de grootste Mariakerk ter wereld, maar ook kerken in Rome die voor Nederlanders belangrijk zijn, zoals de Friezenkerk en het graf van de enige Nederlandse paus (Adrianus VI) in de basiliek Santa Maria dell’Anima. Aansluitend bij het internationale thema voor het Heilig Jaar wordt ook een wandeling langs plekken van hoop gemaakt. Daarnaast worden er per bisdom eigen programmaonderdelen aangeboden.

De busreis is van 26 april t/m 3 mei met een overnachting onderweg op de heen- en terugweg. De vliegreis is van 27 april t/m 2 mei. Voor jongeren is er een speciale jongerenreis per trein tegen een gereduceerd tarief. Ook krijgen zij in Rome een aangepast programma aangeboden. Gezinnen kunnen een familiearrangement met flinke korting boeken.

De Nationale Bedevaart naar Rome wordt op verzoek van de Nederlandse Bisschoppenconferentie uitgevoerd door bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim in Maastricht. Belangstellenden kunnen inschrijven via www.rome2025.nl of www.huisvoordepelgrim.nl.

Kijk voor meer info over het Heilig Jaar ook op www.jubeljaar2025.nl.

Downloads:

Foto: Jeroen Bollen (directeur Huis voor de Pelgrim) en mgr. Woorts verklaren de inschrijving voor geopend (foto: M. Bemelmans). Bekijk ook de video:

Tags: