Aartsbisdom > Nieuws > Borne: koude Vormelingendag met heiligen en helden

Borne: koude Vormelingendag met heiligen en helden

In Borne vond op zondag 18 maart de Vormelingendag van het vicariaat Deventer plaats. De dag startte met een Eucharistieviering waarin vicaris Ronald Cornelissen en pastor Mauricio Meneses (de jongerenwerker van het Aartsbisdom) Utrecht voorgingen. Pastor Mauricio: “Het was een levendige viering waarin de vormelingen actief meededen en het koor Vivace uit Denenkamp met veel enthousiasme zorgde voor de muzikale begeleiding.”

Na de viering werd het centrum van Borne ‘onveilig’ gemaakt door de heiligen en helden die tijdens de vossenjacht rondliepen. Pastor Mauricio: “De 95 vormelingen die in groepen waren verdeeld, probeerden te achterhalen wie deze heiligen en helden waren. Het was een heel koude middag, brrrrr… Maar wij werden allemaal warm van binnen door het enthousiasme van de vormelingen, begeleiders en vrijwilligers.”

vormelingendag-borne-1 vormelingendag-borne-2

“Het was heel bijzonder om in de straten van Borne al deze heiligen en helden tegen te komen. Onder anderen paus Franciscus, Moeder Teresa, Bernadette Soubirous en Jezus zelf! Ook helden zoals bijvoorbeeld de brandweer, de EHBO en de hoofdlegeraalmoezenier waren aanwezig. De vormelingen hebben veel van hen geleerd en van hun aanwezigheid genoten. Overigens liepen er ook twee vreemde figuren rond: een paashaas en een hele rare vogel. Ze maakten de dag bijzonder! In de Mariakapel was Maria in levenden lijve aanwezig en konden de vormelingen een kaarsje bij haar beeld opsteken en bidden. Dat was heel mooi om te zien.”

vormelingendag-borne-4 vormelingendag-borne-9

De middag werd afgesloten in het verpleeghuis Het Dijkhuis met een lekker broodje frikandel en warme koffie/thee. Pastor Mauricio: “Daar hebben de jongeren zelf creatieve en leuke vogels gemaakt voor de ouderen, dat was bijzonder mooi! Daarna ging iedereen tevreden naar huis. Het was, net als de Vormelingendag een week eerder in Amersfoort, een geslaagde dag. Wij hopen dan ook alle parochies volgend jaar weer te zien op één van de Vormelingendagen. Graag tot ziens!”

vormelingendag-borne-6 vormelingendag-borne-5

vormelingendag-borne-7 vormelingendag-borne-8

 

Tags: