Aartsbisdom > Nieuws > Roepingenweekend priesteropleiding Ariënskonvikt

Roepingenweekend priesteropleiding Ariënskonvikt

Evenals de afgelopen jaren organiseert het Ariënskonvikt, de priesteropleiding van het aartsbisdom Utrecht, ook dit jaar weer een roepingenweekend. Aartsbisschop Eijk zal op dit weekend een dagdeel aanwezig zijn en met de deelnemers spreken. Loop je rond met de vraag of het priesterschap niet wat voor je is en wil je meer weten over priester worden vandaag, dan ben je van harte uitgenodigd om een weekend naar Utrecht te komen.

Tijdens het roepingenweekend maak je kennis met de priesteropleiding. Er is een ontmoeting met de aartsbisschop. De rector van de priesteropleiding zal speken over het verschijnsel roeping. De studierector zal informatie geven over de verschillende studietrajecten die je kunt volgen, zowel op Hbo-niveau als ook op universitair niveau. We vieren samen en zal er aandacht zijn voor gebed. Ook is er veel gelegenheid om informeel met priesterstudenten en met elkaar in gesprek te gaan over wat roeping nu eigenlijk is, en hoe het is om te studeren aan de door Rome erkende Faculteit Katholieke Theologie. En naast het inhoudelijke en meer serieuze gedeelte is het verder ook gewoon heel gezellig!

Het roepingenweekend is een unieke kans om andere mensen te ontmoeten die ook over hun roeping nadenken, om mensen tegen te komen die al de priesteropleiding volgen, en om priesters te spreken. Het programma is zo opgezet dat het mogelijk is om ook alleen aan het zaterdagprogramma deel te nemen.
Het roepingenweekend vindt dit jaar plaats op zaterdag 8 maart en zondag 9 maart op het Ariënskonvikt in hartje Utrecht. Misschien wordt dit wel de eerste stap van een zoektocht naar wat God werkelijk met jouw leven voorheeft. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan. Dat kun je doen door een e-mail te sturen naar rector[a]arienskonvikt.nl, of door te bellen naar 030 2310490.

Het programma:

Zaterdag 8 maart
10:30 Ontvangst met koffie en thee
11.00 Ontmoeting en gesprek met Mgr. Eijk, aartsbisschop van Utrecht
12:00 Lunch
13:15 De rector zal spreken over roeping en priesterschap
14:00 Pauze
14:15 De studierector verteld over studeren aan de FKT
15:00 Pauze met koffie en thee
15:15 Rondleiding kathedraal en wandeling door binnenstad Utrecht
17:30 Warme maaltijd op Catharijnesteeg 101
18:30 Vespers in de kapel Catharijnesteeg 101
19:15 Roepingsverhalen studenten en uitwisseling roepingsverhalen
20:00 Thee/koffie/journaal/vrije tijd
21:00 Completen en daarna informeel samenzijn

Zondag 9 maart
8:30 Lauden Catharijnesteeg 101
9:00 Ontbijt Catharijnesteeg 101
10:30 Eucharistieviering in de kathedraal
13:30 Lunch Catharijnesteeg 101 en afsluiting

Het programma laat tijd vrij voor hen die een persoonlijk gesprek willen met een priester of een student.

NB: Aan het Roepingenweekend zijn geen kosten verbonden.