Aartsbisdom > Nieuws > Mgr. Woorts bezoekt Missionaire Leefgroep SVD

Mgr. Woorts bezoekt Missionaire Leefgroep SVD

svd-nieuwegein-2

Mgr. Woorts, vicaris van het vicariaat Utrecht, bracht op 26 juli een bezoek aan de Missionaire Leefgroep SVD (Missionarissen van het Goddelijk Woord) in Nieuwegein. Pater provinciaal Avin Kunnekkadan was voor deze gelegenheid vanuit het provincialaat in Teteringen naar Nieuwegein gekomen. Doel van de ontmoeting was om eerdere contacten met het aartsbisdom te vernieuwen en de eventuele mogelijkheden te verkennen van een intensievere samenwerking.

Voor hulpbisschop Woorts was het ook een gelegenheid om de gemeenschap beter te leren kennen. Hij opende de ontmoeting met gebed en het overbrengen van de hartelijke groeten van kardinaal Eijk. Namens de communiteit liet preses Jean-Pierre Akueson aan mgr. Woorts weten “zeer verheugd” te zijn over zijn bezoek. Na een korte voorstelronde presenteerde pater Herman Wijtten vervolgens de geschiedenis van de Missionaire Leefgroep sinds de start op 7 juni 1981.
De medebroeders pater Melvin Victor Tharsis, pater Sylvester Manek Eko en pater Rian Supardi waren op tijd teruggekeerd van hun taalinstituut in Utrecht om aan de ontmoeting te kunnen deelnemen. Deze werd afgesloten met een gebed in de huiskapel.

svd-nieuwegein-1