Aartsbisdom > Nieuws > Lied WJD 2023: ‘Er staat iets te gebeuren…’

Lied WJD 2023: ‘Er staat iets te gebeuren…’

‘Há Pressa no Ar’. Dat is de titel van het themalied voor de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2023 in Lissabon worden gehouden. De titel, die vertaald kan worden met ‘er hangt spanning in de lucht’ en ‘er staat iets te gebeuren’, herinnert aan Maria’s haast om haar nicht Elizabeth te ontmoeten evenals haar “ja” aan de engel Gabriël bij de aankondiging van de geboorte van Jezus.

Op woensdag 27 januari 2021 werd het lied uitgebracht, exact twee jaar nadat paus Franciscus bekend maakte dat de Portugese hoofdstad de gastheer zou zijn voor de WJD. Jonge mensen uit de hele wereld worden uitgenodigd zich met Maria te identificeren wanneer ze het lied zingen, “zich wijdend aan het dienen, aan de missie en aan de omvorming van de wereld,” zo verklaart de organisatie. De tekst roept ook feeststemming op, net als de vreugde die van Jezus uitgaat.

WJD@Home
Het bisdom Breda gaf op zondag 31 januari de ‘Nederlandse aftrap’ voor de Wereldjongerendagen in Lissabon. Enkele tientallen jongeren uit dit bisdom, maar ook uit andere bisdommen woonden de online ontmoeting WJD@Home bij waar bisschop Liesen een inleiding gaf over het WJD-thema van dit jaar: ‘Sta op. Ik benoem je als getuige van wat je hebt gezien’ (Handelingen 26, 16). Kapelaan Jochem van Velthoven verzorgde aansluitend een presentatie.

Verslag WJD@Home op de website van het Sint Franciscuscentrum;
– Algemene informatie op de officiële website van WYD 2023;
Meer informatie over het themalied.

Kijk hier de video bij het lied:

Bericht via bisdom Breda

 

Tags: