Genomineerden Ariëns PublieksPrijs 2025
Lees hieronder meer over de 32 genomineerden voor de Ariëns PublieksPrijs 2025.
Stemmen op uw favoriet kan tot 20 oktober via www.aartsbisdom.nl/stembus.

01 Gratis kringloop supermarkt Ootmarsum
Caritas Lumen Christi is op zoek naar een mogelijkheid om gratis voedsel ter beschikking te stellen aan de doelgroep. Kringloop Puur Geluk wijkt in beleid nadrukkelijk af van al hetgeen de andere kringlopen doen, en probeert een gratis supermarkt in het leven te roepen. In een grote container naast Puur Geluk wordt de ‘Gratis Supermarkt’ ingericht. Bevoorrading vindt plaats door Puur Geluk, particulieren en de Caritas. Caritas zorgt elk kwartaal voor een grote aanvulling, naast de inhoud van ontvangen Kerst- en Paaspakketten. Eén keer zijn (clandistien) bijna alle voorraden meegenomen en dit euvel heeft geleid tot veel extra publiciteit voor de ‘Gratis Supermarkt’.

02 Stichting Boodschappenmand Almelo
De Boodschappenmand is een organisatie die door haar inventiviteit en netwerk altijd noodzakelijk blijft binnen de armoedenetwerken in Almelo. Zeker door de creatieve wijze waarmee zij omgaat met de voorliggende problemen. Oplossingen zijn altijd mensgericht, zonder aanzien des persoons. Vanaf de oprichting was zij lange tijd voorloper van de huidige Voedselbanken. Nu vult zij het gat dat ontstaat door de wijze waarop procedures zijn ingericht, door direct voedselpakketten te verstrekken voor de hele week. Daarnaast ondersteunt zij op heel creatieve wijze mensen in armoede met acties van zeer verschillende aard. Van Kerstpakketten tot ledlampen en meer!

03 Actie Vakantietas Wijhe
De vakantietas Wijhe is uniek door haar eenvoud. In Wijhe stelt men vast dat er vele kinderen, door uiteenlopende problematiek, niet met zomervakantie kunnen. Een werkgroep gaat hiermee aan het werk, met succes. Middels een redactioneel in de plaatselijke krant en aankondigingen in de kerken kunnen mensen zich aanmelden. Controle op rechtmatig gebruik vindt men in Wijhe niet nodig. Vertrouwen moet kunnen. Al vele jaren worden de tassen met oog op het deelnemende kind gevuld met veel speelgoed. Dit speelgoed wordt gekregen van particulieren, de bibliotheek, of met aanzienlijke kortingen bij plaatselijke winkeliers gekocht. Het rondbrengen is een feest met glunderende kinderen voor het raam.

04 Een tas voor school in Deventer en Olst Wijhe
Hoe bereiken wij de armen? De PCI van de Lebuinusparochie deed inspiratie op bij de stichting ‘Tas voor de Toekomst’. Een oecumenisch projectteam ‘Een Tas voor School’ kwam tot stand. Men richt zich op schoolgaande kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs binnen de gemeenten Deventer en Olst-Wijhe. Het project voorziet in het ter beschikking stellen van een schooltas met inhoud. In 2025 wordt de vraag in beeld gebracht, benadert men donateurs en vrijwilligers en maakt men afspraken met winkeliers en groothandels. Zo hoopt men dat in 2026 het uitreiken van tassen probleemloos kan verlopen.

05 Caritas De Liemers Zevenaar
De Sint Willibrordusparochie in Zuid-Gelderland heeft twaalf lokale caritaswerkgroepen. In de praktijk werden organisaties uit de regio gesteund die de armen echt bereiken. Individuele hulpvragen waren er weinig. De laatste twee jaar kwam er een kentering. Het bestuur, onder leiding van een nieuwe voorzitter, organiseerde in Doesburg een symposium waar caritasvrijwilligers en hulpverleners op het terrein van de armoedebestrijding elkaar ontmoetten. Zo ontstond er een nieuw elan. Een jaar later volgde een ontmoeting in Zevenaar. Door de grotere naamsbekendheid en het toegenomen vertrouwen steeg het aantal individuele aanvragen in 2024 tot tweehonderdveertig.

06 Digitalisering van de hulpvraag PCI St Jan de Doper Vecht en Venen
De PCI St Jan de Doper Vecht en Venen is actief in een parochie met negen kerkdorpen. De PCI wil dichter bij de huidige tijdgeest komen, met name door meer zichtbaarheid op de digitale snelweg. In dit project ‘Digitalisering van de hulpvraag’ komt het verhaal van het maken van een nieuwe website voor de PCI naar voren. Welke vragen dienen beantwoord te worden? Wat willen we bereiken? Hoe moet alles eruit zien? Een tijdelijke werkgroep heeft de kar getrokken en de website ontwikkeld, die gebouwd is door een webmaster.

07 Geloofsbeleving door zintuiglijke ervaringen Geesteren
“Het bewust ophalen van herinneringen in een kerk of een kapel is een zeer waardevolle benadering bij zowel somatische als psychogeriatrische bewoners. Herinneringen aan geloof, kerkzijn, vrijwilligerswerk of het ontvangen van (kerkelijke) onderscheidingen komen naar boven en worden gedeeld.” Het geloof wordt beleefd door samen te zingen, te bidden en kaarsen te branden. Dit levert betekenisvolle en soms emotionele momenten op. Bij het bezoek aan de Heilige Pancratius basiliek is er ook aandacht voor de bijzondere glas-in-lood ramen. Johan Brouwers van de Stichting Zes Generaties vertelt over de familie Nicolas die een deel van de glas-in-lood ramen heeft ontworpen.

08 In verbinding blijven met de eigen geloofsgemeenschap Tubbergen
Bewoners van Zorginstelling TriviumMeulenbeltZorg in Tubbergen gingen weer eens terug naar de geloofsgemeenschap, waarmee ze verbonden zijn door hun familie, vanwege het vrijwilligerswerk dat ze er hebben gedaan of dankzij hun gelovige levensweg die daar ligt. De ene kerk is inmiddels gesloten, maar de warme ontvangst en een mooie rondleiding door de bedrijven die er nu gevestigd zijn, deden heel erg goed. In de andere kerken werden kaarsjes gebrand, het kerkhof bezocht en was er een warm weerzien met de vrijwilligers. Ze hoorden er weer helemaal bij. Het zijn menswaardige zingevende ontmoetingen over en weer.

09 Wandelen naar kapel en kerk in Geesteren
Bij ‘Erve Mensman’ van de Trivium Meulenbeltgroep heeft men een mooie oplossing gevonden ter vervanging van de dagopvang, die binnenshuis plaatsvindt. Met ondersteuning van een wisselende groep vrijwilligers (15 tot 20 personen) wordt er iedere donderdagmiddag rolstoel gewandeld met 10 tot 15 bewoners. De groep bewoners is wisselend samengesteld. Men bezoekt met grote regelmaat de kapel ‘De Loo-Esch’ en de H. Pancratiuskerk in Geesteren. Voor de bewoners een schitterend uitje. Zowel onderling als met de rolstoel-duwers is er veel gesprek gaande. Vele herinneringen worden opgehaald. Dit is met uitstek een voorbeeld van ‘zorg van en voor elkaar’.

10 Amazing Grace activiteitenreeks rond slavernij en bevrijding Zwolle
In en om de Dominicanenkerk in Zwolle werd in 2023-2024 een reeks activiteiten gehouden om de afschaffing van de slavernij te herdenken. Herdenken is niet alleen kijken naar het verleden, maar de toekomst is even zo belangrijk. Het verleden werkt drukkend, maar kan ook kracht geven. Vanuit die gedachte zijn meerdere activiteiten opgezet: een vertelling over vrijheidsstrijder Tula, bijbelstudie over de slavenbijbel, filmavond ‘Stones have laws’ en een oecumenische viering. In de afsluitende viering hebben vertegenwoordigers van methodisten, katholieken en de Evangelische broedergemeente uit Suriname, Zuid-Afrika en de boven- en benedenwindse eilanden samen gebeden en gezongen in verschillende talen. (Foto: TV Oost)

11 Zorg veur mekaar Saasveld
Inwoners van Saasveld hebben zelf het initiatief genomen om aan de slag te gaan met zorg en welzijn in hun dorp. De werkgroep ‘Zorg veur mekaar’ wil graag een stap verder zetten en de samenwerking met zorgprofessionals versterken en samen met hen de samenhang in de ouderenzorg verbeteren, te beginnen met vroeg-signalering. De door de gemeente aangestelde dorpsondersteuner werkt nauw samen met de werkgroep. ‘Zorg veur mekaar’ is voortgekomen uit de dorpsraad. Tijdens praatavonden konden inwoners hun zorgen en noden voorleggen. ‘Zorg veur mekaar’ vindt het belangrijk dat inwoners van Saasveld in gezamenlijkheid hun wensen op eigen kracht realiseren.

12 Warme jassenproject in Deventer en Olst-Wijhe
De PCI van de H. Lebuinusparochie kwam via Facebook op een nieuw idee: armen de koude winter doorhelpen met jassen. Zo ontstond een oecumenische werkgroep. In 2023 was de vraag: komen er wel genoeg mensen op de jassen af? In 2024 was de vraag al andersom: krijgen we genoeg jassen om aan de grote vraag te voldoen? Er werden drie geschikte openbare uitgiftepunten gevonden in Deventer-Olst-Wijhe. Van allerlei kanten werden jassen aangeboden. Ook shawls, mutsen, dassen en handschoenen waren welkom. Niemand die iets meenam hoefde zich daarvoor te verantwoorden. Het uitgangspunt is vertrouwen.

13 SamenDelen Hardenberg
Al 25 jaar brengt SamenDelen Hardenberg kerstpakketten rond. Niet alleen mensen in financiële nood krijgen een pakket, ook zij die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De Gereformeerde Kerken, PKN en R.-K. Kerk werken hierin samen. Vanuit die gemeenschappen worden namen aangedragen. Het is de kunst verdubbelingen eruit te halen. De dozen of tassen worden geheel gevuld met artikelen plus een gedicht met inhoud. Naast de houdbare producten wordt er de ene keer een fleece deken bij gedaan, de andere keer een theedoek of batterijlichtjes. Omdat er budget over was, is er een tweede kleine actie: een Paasattentie.

14 Ouderensoos en Kerstattentie voor zieken en 85-plussers Tilligte
Tilligte is een klein dorp in Twente met ongeveer 800 inwoners, onderdeel van de gemeente Denekamp. Vanuit de parochie verzorgt een groepje vrouwen de Ouderensoos met wekelijkse activiteiten. Er is speciale aandacht voor zieken, 85-plussers, verjaardagen, overlijdens. Bij de ouderensoos op woensdagmiddag zijn er spelletjes, koffie en koekjes en natuurlijk veel praten. Als iemand ziek is, krijgt hij of zij thuis bezoek met een attentie. Een keer per jaar is er een uitstapje. Met Pasen en Kerstmis is er een feestmiddag. In de maand december maakt de groep de kerstattenties voor zieken en 85-plussers.

15 De Zevende Hemel Barneveld
De ‘Zevende Hemel’ is een smakelijk, diaconaal initiatief verzorgd door acht vrijwilligers. Zij bereiden één keer per vijf of zes weken op zondagavonden in het Catharijne centrum in Barneveld voor maximaal veertig mensen een warme driegangen maaltijd. De diners zijn bedoeld voor oudere alleengaanden en voor mensen die in hun relatie zijn getroffen door ernstige ziekte en/of grote tegenslag. De deelnemers, die altijd naar deze avonden uitzien, voelen zich letterlijk “in de Zevende Hemel”. Ze zijn blij en gelukkig elkaar te kunnen ontmoeten. Dat zie je aan hun gezichten en je kunt het proeven aan de sfeer die er hangt.

16 Dagje uit naar attractiepark De Waarbeek Hengelo
Een dagje uit naar attractiepark De Waarbeek in Hengelo past in het beleid van het bestuur van de PCI van de parochie De Goede Herder in Hengelo om, naast individuele hulpvragen, ook iets te betekenen voor groepen mensen die wat hulp kunnen gebruiken. In de afgelopen drie jaren heeft de PCI voor deze activiteit gezinnen met jonge kinderen in de leeftijd van vier tot twaalf jaar uitgenodigd via de Voedselbank (2022), het COA (voor het AZC) en de gemeentelijke opvang van Oekraïners (2023) en wederom de Voedselbank (2024). Een dagje ontzorgen en genieten voor kinderen en ouders, die dit van harte gegund is.

17 Luttenberg voor Oekraïne
Op initiatief van het Comité 4 en 5 mei droeg Luttenberg op 14 december 2024 bij aan de inzamelactie ‘Salland voor Oekraïne’. Doel van de inzamelactie is bevoorrading van de weggeefwinkel in Raalte. In deze winkel kunnen vluchtelingen uit Oekraïne maar ook cliënten van de lokale Voedselbank ‘gratis’ winkelen. Tijdens de actie zijn veel winterjassen, truien, dekens, schoenen en laarzen ingezameld. Behalve kleding en schoeisel zijn er fietsen en speelgoed gebracht. Nog altijd brengen inwoners van Luttenberg goederen voor de actie. Alle spullen zijn of worden naar een opslag in Raalte gebracht, waar alles wordt uitgepakt en zorgvuldig gesorteerd. (Foto: © Ronald Hissink)

18 Ontmoetingsgroep mantelzorgers voor een partner Wijhe
In een oecumenische setting komen mantelzorgers voor een partner samen om als lotgenoten met elkaar in gesprek te gaan. De kerkelijk werker van de protestantse gemeente Wijhe en de pastoraal werkster van de H. Lebuinusparochie begeleiden het project. In de drie bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst op verzoek van de deelnemers staat de mantelzorger als mens centraal. Met behulp van Bijbelverhalen en symbolen wordt ieders eigen mens-zijn verkend en besproken. Iedere bijeenkomst sluit af met een korte viering in de kerk, waarna ieder na een gezamenlijke lunch gesterkt teruggaat naar huis.

19 Papiercafé’s Utrecht
Diaken Jouke Schat heeft vanuit de Utrechtse parochies in 2021 het initiatief genomen om het Papiercafé op te zetten. Later is samengewerkt met kerken en SchuldHulpMaatje Utrecht. Op de inloopochtenden staan twee of meer vrijwilligers mensen bij die vragen hebben over formulieren en brieven die ze krijgen. Er zijn nu elf Papiercafé’s actief, in kerken of buurthuizen, liefst centraal in een wijk. Het gaat om plekken waar mensen makkelijker binnenkomen, en naast het koffie drinken bij de open inloop ook vragen kunnen stellen over zaken waar ze moeite mee hebben. Rond de 125 vrijwilligers helpen honderden mensen.

20 Kinderarmoede Oldenzaal
Met het project ‘Kinderarmoede Oldenzaal’ beoogt de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de Plechelmusparochie (Oldenzaal en omstreken) de armoede in gezinnen te verlichten en, als ideaal voor de toekomst, te voorkomen. De acties van de PCI zijn met hulp van alle basisscholen in Oldenzaal op de kinderen gericht. De ouders kunnen een bon voor hun kind aanvragen, waarmee hen enige verlichting wordt gegeven in de dure decembermaand en in de lange zomervakantie. Een lage drempel voor ouders, je gunt het je kind immers, in de hoop dat deze warme aandacht voor hun kinderen ook de ouders goed doet.

21 Deelpakket Dalfsen
Wie gebruik mag maken van de voedselbank ontvangt eens per week een pakket, maar wie daar een euro boven zit krijgt niets. De gezamenlijke kerken in Dalfsen voorzien in pakketten voor deze groep. In die kerken wordt maandelijks voor dit doel gecollecteerd. De dozen, brood en eieren worden gesponsord. Naast houdbare producten wordt gebruik gemaakt van de sociale moestuin. Het persoonlijke contact is belangrijk. Degene die het pakket bezorgt, maakt even een praatje en als het kan wordt het pakket opengemaakt, zodat duidelijk is of alles gebruikt gaat worden. In de zomer of met feestdagen is er meer inhoud in het pakket, samenhangend met de zomer of het feest.

22 Kleurrijk in de Hof Delden
‘Kleurrijk in de Hof’ is een evenement in Delden in de gemeente Hof van Twente. Op het kerkplein rondom de Oude Blasiuskerk staan kraampjes waar mensen, gevlucht uit Afrika, het Midden-Oosten en Oekraïne, gerechten bereiden uit hun land van herkomst. Ook de Parochiële Caritas Instelling van de Heilige Geest parochie en de Diaconie van de Protestantse gemeente in Delden hebben een kraampje, waar ze pannenkoeken, poffertjes en kniepertjes bakken. Het evenement wil de inwoners van de Hof met elkaar in contact brengen en laten ‘proeven’ van elkaars cultuur. Opdat het de mensen verbindt en verrijkt.

23 Kaartengroep St. Josephkerk Zeist
De kaartengroep van de Josephkerk te Zeist bestaat uit zes dames, die iedere veertien dagen in het parochiecentrum een ochtend bijeenkomen. Zij maken de mooiste kaarten voor verjaardagen van 75-plus parochianen, voor parochianen die zoveel jaar getrouwd zijn, voor gezinnen met lief en leed. Dit jaar hebben ze 600 kerstkaarten gemaakt voor de oudere parochianen, die door vrijwilligers rondgebracht zijn. De groep dames is op het parochiecentrum actief, en thuis maken en borduren zij ook kaarten. Diaconie is verbinden en dienen. De vaak kleine kunstwerken zijn te zien als onzichtbare diaconie: de makers zijn de onzichtbare verbinders binnen de parochie.

24 Fietsproject ‘Blijf gezond’ Oldenzaal
Het fietsproject ‘Blijf gezond’ is ruim vier jaar geleden gestart bij Impuls. Impuls is de Oldenzaalse organisatie voor welzijn. Het ideaal is dat alle mensen in Oldenzaal met een minimum inkomen of een uitkering over een goed functionerende fiets kunnen beschikken. Op jaarbasis worden er ongeveer 100 tot 120 fietsen verstrekt en 50 reparaties verricht. Aanvragen voor een fiets komen binnen via Impuls, door zorg van het Armoede Preventie Loket via een éénmalige intake. Tweederde van de fietsvoorraad vindt op deze wijze zijn weg naar een nieuwe eigenaar. De overige fietsen zijn bestemd voor statushouders en Oekraïense vluchtelingen.

25 Werkgroep Caritas Klarenbeek
De Caritas werkgroep Klarenbeek is trots op de bijdrage die zij levert aan de gemeenschapszin in het dorp ten zuiden van Apeldoorn. De uitgaven vallen uiteen in twee gedeelten. Het grootste deel gaat naar lokale projecten, die zelf zijn opgezet of door anderen of samen met anderen. Caritas heeft een grote naamsbekendheid en is laagdrempelig. Verenigingen ontmoeten elkaar in een onderling overleg. Belangrijk is het contact met de basisschoolleerlingen en hun ouders. Zij doen mee met activiteiten en zijn enthousiast. Aanvragen voor individuele hulpverlening, het kleinere deel, worden vaak door iemand anders gedaan. Men werkt dan op basis van vertrouwen.

26 Stichting POM Glazen Huis Ootmarsum
Radio 3FM heeft het landelijke Glazen Huis, waarin dj’s zich opsluiten en met verzoeken om muziek geld verzamelen voor een goed doel. Ook brengen mensen giften van acties waarmee geld is opgehaald. Een enthousiaste groep Ootmarsummers neemt plaatselijk het idee van het Glazen Huis van Radio 3FM over, en hoe. De organiserende stichting POM dankt zijn naam aan de veel te vroeg overleden DJ Bernardo ‘Pom’ Engbers uit Ootmarsum. In 2013 is het Glazen Huis Ootmarsum uitgewerkt en in de praktijk gebracht. Het Glazen Huis is van woensdagavond 20.00 uur t/m zondagavond 20.00 uur bezet met dj’s. De vijf dj’s draaien in shifts van drie uur continue muziek. Deze muziek kan tegen een vergoeding aangevraagd worden door iedereen. Er komen giften binnen van acties en veilingen. Plaatselijke verenigingen en organisaties kunnen een aanvraag indienen. Het bestuur beslist over de honorering, afhankelijk van de opbrengst. In 2024 is er in totaal € 77.000 ingezameld en verdeeld. Een pracht initiatief!

27 Werkgroep Caritas Zutphen
Binnen Gelderland heeft Zutphen veel huishoudens met multi-problemen. Regelmatig organiseert de gemeente een armoedeplatform: ‘V€rbindkracht’. Caritas netwerkt daar al jaren zeer actief. Jaarlijks komen rond de honderdvijfenzeventig individuele hulpvragen binnen. De negen leden van de werkgroep zijn gemiddeld 60 jaar. Het jaarlijkse budget bedraagt vijfendertig tot veertigduizend euro. Twee vrijwilligers ontvangen hulpvragers op het parochiecentrum. Mensen kunnen uitgebreid hun verhaal doen. Na overleg wordt meteen gezegd of er hulp komt en hoe. Vaak is er verbazing of ontroering dat men geholpen wordt met kleding, een fiets of een bed, tandartskosten of wat dan ook.

28 Het Brede Dak Ruurlo
Het ‘Brede Dak’ in Ruurlo wordt gedragen door achttien vrijwilligers. Tussen de 50 en 70 mensen maken maandelijks gebruik van een warme drie-gangen maaltijd, bereid door vrijwilligers. Religie en kerkelijkheid zijn niet belangrijk. De Protestantse gemeente in Ruurlo stelt de locatie, de Sprankel, beschikbaar. Bezoekers betalen per keer een vrijwillige bijdrage van ongeveer 7,50 euro. Zaken voor de keuken of kookmateriaal worden op verzoek financieel ondersteund door de Parochiële Caritas Instelling (PCI) van de parochie HH. Twaalf Apostelen of de Protestantse gemeente (PKN). Het draait om solidariteit, diaconale betrokkenheid, christelijke bevlogenheid, elk motivaties om medemensen nabij te willen zijn.

29 Huiskamer van de Wijk Oog in Al Utrecht
Het Huis van Dominicus ligt in de wijk Oog in Al in Utrecht. In 2019 is gestart met een inloopochtend. In de Huiskamer van de Wijk ontmoeten nieuwkomers en mensen uit de wijk elkaar elke dinsdagochtend. Ze raken met elkaar in gesprek en leren elkaar beter kennen en er ontstaan allerlei vormen van onderlinge hulp. Ondanks de coronabeperkingen is het ontmoeten en elkaar helpen doorgegaan. De oorlog in Oekraïne bracht nieuwe mensen met andere vragen. Mensen zien elkaar, geven elkaar aandacht en kijken hoe zij zich waardevol kunnen inzetten voor een ander.

30 ‘Red je het wel?’ Dalfsen
Hoe kan Caritas mensen in financiële nood bereiken? Meestal gaat er een hele wereld schuil achter die noodvraag, waaronder emotionele nood. Dan is het fijn iemand te kunnen benaderen met een goede startvraag: ‘Red je het wel?’. Dankzij samenwerking met SchuldHulpMaatje en het Diaconaal Platform Dalfsen kwam Caritas in contact met het pakket ‘Red je het wel?’. Met het materiaal (zoals stellingen uit de kaartenset ‘Taboedoorbrekers’ en het ‘Kanzenspel’) krijgen allerlei groepen mensen, die vanuit hun vrijwilligerswerk omzien naar elkaar, handvatten aangereikt om signalen op te vangen, waar iemand het niet zo breed heeft, en zo laagdrempelig mogelijk die ander te benaderen.

31 Armoedebestrijding ‘Red je het wel?’ Amersfoort en Eemnes
De PCI Martha en Maria van Soest en omliggende dorpen werkt samen met de PCI Onze Lieve Vrouw van Amersfoort en omliggende dorpen. Hoe kun je mensen in nood en met schulden benaderen? De methode ‘Red je het wel?’ is gebruikt bij een diaconale tafel. Met de methode leren vrijwilligers hoe goede vragen te stellen, sfeer te maken, eigen twijfels en onzekerheden kennen en te helpen met doorverwijzen. Al doende kunnen ze over drempels stappen, die hen weerhouden met diaconale ogen en oren te kijken en te luisteren.

32 Handen uit de mouw Denekamp
Het Vrijwilligersplatform Denekamp is een informele groep van twintig vrijwilligers, die de inwoners van Denekamp helpt met kleine en kortdurende klussen. Daarnaast helpen de vrijwilligers bij activiteiten in en voor de dorpsgemeenschap. Het platform ‘Handen uit de mouw’ en de geloofsgemeenschap van Denekamp zijn nauw met elkaar verweven. Een aantal vrijwilligers van het platform is ook actief betrokken bij de geloofsgemeenschap. Daarnaast heeft iedere vrijwilliger een eigen netwerk, waardoor het platform een informeel netwerk is ten behoeve van dorp- en geloofsgemeenschap. Het geeft de vrijwilligers veel voldoening om zich mee in te zetten voor de leefbaarheid van het dorp.