Aartsbisdom > Agenda > Sint Caecilia > Oriëntatie- en basiscursus koordirectie 2024-2025

Oriëntatie- en basiscursus koordirectie 2024-2025

Dit najaar start de Kerkelijke Instelling St. Caecilia wederom met de oriëntatie- en basiscursus koordirectie op verschillende locaties binnen het Aartsbisdom Utrecht. De cursus bestaat uit vijftien zaterdagen van 10.00-14.00 uur met een frequentie van ongeveer eens per twee weken, te beginnen in oktober van dit jaar. Docent is Ronald de Haan.

De start staat gepland op zaterdag 19 oktober 2024 en de cursus zal doorlopen t/m juni 2025. De cursus is bedoeld voor aankomende alsmede huidige koordirigenten die zich graag verder willen bekwamen in het leiden van liturgische koren. Het aanbod is gericht op het ontwikkelen van basis slagtechnische vaardigheden alsmede het benoemen van aspecten waarmee een dirigent in de praktijk te maken krijgt: voorbereiding, muzikaal beleid en verantwoorde programmering binnen de liturgie. Verder wordt er ingegaan op verdieping en kennismaking van liturgisch repertoire en eenvoudige algemene muziekleer.

Cursusdagen vinden zoveel mogelijk plaats op de locaties waar de cursisten vandaan komen. Gedurende de cursus wordt ernaar gestreefd viermaal een koorpracticum te laten plaatsvinden, waarbij het niveau van elke cursist afzonderlijk leidend is. Aan cursisten die reeds een koor leiden, worden hogere eisen gesteld dan aan cursisten die een rol als tweede dirigent vervullen of aankomend zijn. De cursus wordt afgesloten met een deelnamecertificaat en rapportage.

Cursuscoördinator Marcus de Haard van Sint Caecilia: “Ben je al de nodige tijd als dirigent actief voor een koor maar heb je het idee dat je wel eens vastloopt op sommige onderdelen, dan is deze cursus zéker iets voor je. Vervul je een rol als tweede dirigent en zou je graag wat meer bagage willen hebben om het koor nóg beter te ondersteunen? Meld je eveneens aan. Of nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan om te zien of dit iets voor je is. Je bent van harte welkom!”

Voor aanmelding en verdere informatie: cursuscoördinator Marcus de Haard, tel.: 06 49957318 (ma & do), e-mail: sintcaecilia@aartsbisdom.nl.